Tippe

Tippe verwondert zich voortdurend over alles wat om haar heen gebeurt en vindt de gewone dingen niet altijd vanzelfsprekend. Ze heeft een grappige, héél eigen kijk op het leven. Naast haar woont de vier jaar oude Wander. Tippe en Wander zijn echt vriendjes van elkaar. Hun vriendschap staat altijd centraal. Samen beleven ze kleine, maar voor kinderen grootse en herkenbare avonturen. Dankzij hun vriendschap brengen ze alle avonturen tot een goed einde. En hoewel ze heel erg van elkaar verschillen, blijven ze altijd de beste vriendjes.

De 6-jarige Tippe beleeft met haar buurjongetje Wander (4 jr.) buiten schooltijd uit het dagelijks leven gegrepen avonturen in een voor kleuters herkenbare wereld: in en om het huis en de nabije omgeving van het huis.

Tippe is gerealiseerd in co-productie met de KRO Jeugd en ondersteund door het Stimuleringsfonds. 

Kleuterdramaserie, KRO. 5×9′. Scenario en regie. Producent: IJswater Films.

2006 Selection Divercine Film Festival Montevideo
2005 Nominatie Cinekid Kinderkast Televisieprijs
2005 Finalist Prix Janube
2005 Selectie Japan Prize

Tippe wordt nog steeds regelmatig door de KRO uitgezonden

Regie & Scenario
Martine Nijhoff

Cast
Lisette Livingston
Marijn Bekkenk
Sam Kosterman
Maud Kosterman

Producent
Marc Bary, IJswater Films

D.O.P.
Pieter Huisman

Editor
Sander Kuipers (Phanta Vision)

Geluid
Reneé de Kruijf

Muziek
David van der Heijden

5×10 minuten, 2005

Zevenbergen

Jeugdfilm over de eeneiige tweeling Tom en Marnix die in één bed slapen en altijd alles samen doen. Maar ineens vinden hun ouders dat de jongens daar te oud voor zijn en ze proberen de tweeling uit elkaar te halen. Wanneer de tweeling verkering krijgt met Rosa, reageert de buitenwereld afkeurend. Samen met Rosa gaan ze op zoek naar een plek waar ze wel zichzelf kunnen zijn.

Scenario: Martine Nijhoff

Regie: Janneke van Heesch
Productie: VPRO & Family Affair Films

22 minuten
Nu of Nooit 2017

Heen en Weer Dag

Synopsis:
Door de ogen van de de 9-jarige Linus beleven we de dag dat zijn moeder en haar nieuwe vriend de spullen uit huis komen halen. De impact van een scheiding, verbeeld door de details van de verhuizing.

Scenario Martine Nijhoff (naar een boek van Stefan Boonen)

Regie Mirjam de With
Producent: Family Affair Films

Cast: Faas Wijn, Jeroen Spitzenberger, Rifka Lodeizen

Adriaans Plaag

scenario Martine Nijhoff en Jos Driessen
regie Jos Driessen
producent Rolf Koot

Drama, 35 mm, 10 minuten

Met Theo Maassen, Herman van de Wijdeven en Betty Schuurman.

Officiële selectie korte filmfestival van Clermont-Ferrand.

In de intensieve veehouderij slaat het noodlot toe. Als de MKZ-crisis tijdelijk bedwongen lijkt, is er varkenspest, of het zoveelste geval van BSE. Tegen deze achtergrond speelt dit korte boerendrama.

De veertigjarige varkensboer Adriaan balanceert op de rand van faillissement. Bovendien is zijn huwelijk met Maria, tot beider teleurstelling, kinderloos gebleven. Als een veevoerhandelaar (Theo Maassen) hem een partij goedkoop voer aanbiedt, grijpt Adriaan deze kans met beide handen aan. Maar dan breekt er varkenspest uit onder zijn varkens. Hij verzwijgt dit voor zijn vrouw en probeert de louche handelaar onder druk te zetten. Maar al snel blijkt dat Adriaan degene is die onder druk wordt gezet.